Kovice iz različnih materialov

Odličen vezni element

KoviceKovice so eden najstarejših poznanih načinov spajanja dveh elementov. Tudi dandanes so uveljavljene kot pomemben način spajanja najrazličnejših strojnih delov in drugih elementov. Neločljivi kovični spoj nastane, ko se kovica pri kovičenju deformira in nato s svojo obliko spaja elemente. Vez je mogoče razdreti samo s poškodbo same kovice. Poznamo tri glavne vrste kovic: polne, polvotle in stopničaste kovice. Med seboj se razlikujejo po trdnosti in nekaterih drugih lastnostih, zato jih uporabljamo za različne namene. Največje obremenitve prenesejo polne kovice, ki se uporabljajo v gospodinjskih aparatih, pri stavbnem pohištvu (npr. okenske kljuke), pri tečajih in kmetijskih strojih. Nekoliko manjšo trdnost nudijo polvotle kovice, ki pa omogočajo precej lažje kovičenje. Poznamo dve vrsti kovičenja in sicer vroče in hladno kovičenje. Za kovice iz naše ponudbe se uporablja hladno kovičenje, saj njihov premer znaša manj kot 10 mm.

 

Kovice po naročilu

Podjetje Zakrajšek Janez s.p. bo za vas izdelalo kovice po naročilu iz različnih materialov. Nudimo vam kovice iz nerjavečega jekla, bakrene kovice, kovice iz medenine, aluminija, železa in srebra. Izbirate lahko med različnimi tipi in dimenzijami kovic. Na željo naročnika bomo izbrane kovice tudi narebričili.

 

 

Kovice

Kovice – cena

Cene kovic se razlikujejo glede na uporabljeni material, tip in dimenzije kovice. Zagotovimo pa vam lahko, da boste pri nas našli želene kovice po najbolj konkurenčnih cenah. Kovice po naročilu naročajo stranke iz različnih industrijskih panog (pohištvena in avtomobilska industrija, proizvodnja gospodinjskih aparatov, transportnih elementov, kmetijskih strojev, itd.). Vedno se trudimo po najboljših močeh, da bi ustregli željam in potrebam strank. Te se zaradi naše prilagodljivosti in natančnosti pri izdelavi kovic po naročilu zelo rade vračajo k nam. Naročite tudi vi naše cenovno ugodne bakrene kovice, kovice iz nerjavečega jekla ali drugega ponujenega materiala in se prepričajte o naši kvaliteti.