Kontaktne kovice in elektrode so nepogrešljive v elektro industriji

Kontaktni materiali za nizko-, srednje- in visokonapetostno elektrotehnično industrijo

Kontaktne kovice in elektrode spadajo med električne kontaktne elemente, ki lahko brez izgub prenesejo električni tok. Uporabljajo se v stikalnih sistemih (stikala, releji in stikalne naprave) za prenos električne energije in podatkov na področjih informacijskih oz. podatkovnih tehnologij, elektrike v motornih vozilih in na mnogih ostalih področjih, kjer se uporablja električna energija. Da lahko kontaktne kovice nudijo optimalno toplotno in električno prevodnost, morajo biti izjemno trdne in odporne na korozijo.

 

Uporaba kontaktnih kovic in elektrod za kontakte


Kontaktne kovice kontrolirajo tok energije v električnih tokokrogih. Lastnosti kontaktnih kovic določajo predvsem materiali, iz katerih so izdelane. Kontaktne kovice izdelujemo iz nerjavečega jekla (INOX), bakra (Cu), medenine (CuZn) in srebra (Ag).

 

ElektrodeElektroda je prevodnik, ki omogoča kontakt. Tudi elektrode za kontakte izdelujemo iz nerjavečega jekla (INOX), bakra (Cu), medenine (CuZn) in srebra (Ag). Dimenzije kontaktnih kovic in elektrod so različne, glede na njihov namen uporabe. V podjetju Zakrajšek Janez, s.p. lahko za vas izdelamo kontaktne kovice in elektrode od fi 1 mm do fi 3 mm in dolžine do 10 mm.

 

Več informacij lahko dobite na naši spletni strani ali pa nas lahko preprosto kontaktirate preko spletnega obrazca in z veseljem vam bomo pomagali. Kontaktne kovice in elektrode izdelujemo po naročilu, kar pomeni, da lahko sami izberete želene dimenzije in material in tako kupite elemente, ki povsem ustrezajo vašim željam in potrebam. Med najbolj prodajane proizvode sodijo kontaktne kovice iz medenine in srebra ter elektrode iz bakra in nerjavečega jekla. Obrnite se na nas z vašimi željami in zahtevami in z veseljem se jim bomo prilagodili po najboljših močeh.